Heeft u een STORING?

DIRECT CONTACT!

Tel: 0546 473673

Van Weerden Poelmanweg 5b, Almelo

CV-KETELS

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZORG EN COMFORT

Wij maken uw huis toekomst bestendig

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

TOTAAL INSTALLATEUR

Uw partner voor al uw installatie werk

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZONNEPANELEN

Voor elk budget een oplossing

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ventilatie

Denk aan sigarettenrook, luchtjes op het toilet en in de keuken. Sta ook eens stil bij condens op ramen en spiegels en het gebrek aan zuurstof wanneer alle naden en kieren zijn dichtgestopt. U zult zien dat, in al die gevallen, ventilatie uitkomst biedt. Wij kunnen voor u de juiste ventilatieoplossing vinden.

Gezond leefklimaat
Woningen worden steeds beter geïsoleerd. Op zich natuurlijk een goede ontwikkeling, zowel voor het milieu als voor uw portemonnee. Maar er is één groot nadeel: de luchtcirculatie in uw huis wordt steeds minder. In een luchtdichte woning kan geen verse lucht van buiten naar binnen. Andersom kan de lucht van binnen er niet uit en dat is nou juist géén gezonde ontwikkeling. Integendeel zelfs. Een goede isolatie is dus belangrijk, maar het belang van goed ventileren wordt hierbij vaak over het hoofd gezien. Terwijl juist dát essentieel is voor een gezond leefklimaat.

Signalen van slechte ventilatie
De kwaliteit van lucht is moeilijk met het blote oog te zien. Er zijn echter wel signalen die wijzen op slechte ventilatie. Een muffe geur bijvoorbeeld, maar ook langdurig beslagen ruiten (enkel glas) of constant vochtige tegels. Ook voelt het vaak kil aan, hoe stevig er ook gestookt wordt. Zo’n huis is ook nog eens minder energiezuinig, want het opwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan droge lucht. Luchtvochtigheid is te meten met een hygrometer. Een relatieve luchtvochtigheid van 40% tot 60% is goed. Boven de 60% is de lucht eigenlijk te vochtig en is er kans op condensatie, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Schade van slechte ventilatie
Zonder goede ventilatie wordt het vochtig en muf in huis. Het ideale klimaat voor huisstofmijt en schimmels. Onzichtbaar voor het blote oog, richten ze langzaam maar zeker grote (zichtbare) schade aan, zoals vochtplekken in muren en plafonds. Maar nog belangrijker is de mogelijke schade aan uw gezondheid: hoofdpijn, allergieën en astmatische klachten kunnen snel toenemen door een slechte ventilatie.

Woningventilatie
Er zijn diverse oplossingen mogelijk om uw woning te voorzien van verse lucht, terwijl het weinig energie kost. Ook bij het dichtmaken van spleten of raamroosters in oude huizen, is het aan te raden voor een nieuwe vorm van ventilatie te kiezen, zoals deze:
WTW-installatie voor de gehele woning:
een uitgebalanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor continu afzuigen en toevoeren van verse lucht.

Decentraal ventilatiesysteem:
Omdat het in bestaande bouw vaak lastig is een nieuw, compleet ventilatiesysteem aan te leggen, is het ook mogelijk zonder veel hak- en breekwerk de lucht per vertrek te verversen, al dan niet met warmte-terugwinning.

Badkamer- of toiletventilatie:
een afzuigventilator in de badkamer of het toilet zorgt dat de vochtige of vieze lucht mechanisch wordt afgezogen, om condensvorming en stank te voorkomen.

Centrale afzuiginstallatie:
Een energiezuinige ventilatiebox zorgt voor centrale afvoer van lucht in meerdere vertrekken, zoals badkamer en toilet. Hij kan bijvoorbeeld op zolder gemonteerd worden en er is maar één dakdoorvoer nodig. Dit minimaliseert ook het geluidsniveau.

Muur- of Raamventilatie:
Decentraal ventileren kan ook via muur- of raamventilatie, hiervoor zijn verschillende modellen op de markt verkrijgbaar.

Filters
WTW-installaties zijn voorzien van filters en zijn erg belangrijk voor de installatie. Dit zijn speciale filters die handmatig niet kunnen worden gereinigd, dit in tegenstelling tot wat de fabrikanten vertellen. Door filters uit te wassen of met de stofzuiger schoon te maken wordt de structuur van het filterdoek beschadigd en kunnen bacteriën en stof de woning worden ingeblazen. Deze filters dienen regelmatig te worden vervangen om de volgende redenen:
- Stof en bacteriën worden tegengehouden
- Behoud van rendement van de ventilatiebox
- Geluidshinder in de installatie
- Schoonhouden van de luchtkanalen
- Optimale luchtvochtigheid
- Voorkomen van gezondheidsklachten

Bedrijfsventilatie
Voor ventilatie bij bedrijven of openbare gebouwen zijn hogere eisen gesteld, maar ook hier zijn diverse oplossingen in combinatie met verwarming/koeling of warmteterugwinning. Pas als er toevoer van verse lucht plaatsvindt en het afvoeren van vieze lucht, is er sprake van ventilatie. Dat geldt dus niet voor luchtgordijnen en luchtverwarmers. Goede ventilatie kan op verschillende manieren: voor elke situatie en portemonnee. Wij kunnen u uitstekend adviseren, met een gezonde werkomgeving voor u en uw personeel als resultaat.