Heeft u een STORING?

DIRECT CONTACT!

Tel: 0546 473673

Van Weerden Poelmanweg 5b, Almelo

CV-KETELS

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZORG EN COMFORT

Wij maken uw huis toekomst bestendig

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

TOTAAL INSTALLATEUR

Uw partner voor al uw installatie werk

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZONNEPANELEN

Voor elk budget een oplossing

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

Is uw huis geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn interessant voor vele soorten woningen, of u nu een tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1 kap, of vrijstaand huis hebt. Ze zijn niet geschikt voor boerderijen met een rieten kap. Wel moet je eigenaar zijn van het huis. Als je huurder bent, moet je over zonnepanelen overleggen met de huiseigenaar. Voor het plaatsen van zonnepanelen is géén vergunning nodig, behalve voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Twijfelt u, doe dan navraag bij uw gemeente.

Zonnepanelen voor plat dak en schuin dak 

Zonnepanelen kunnen op elk dak worden geplaatst, zowel op een plat dak als een schuin dak met dakpannen, leisteen of golfplaten. Zonnepanelen kunnen ook op de gevel worden geplaatst, of als zonneluifel. De opbrengst is dan wel lager. Daarom zijn deze minder vaak te zien dan zonnepanelen op het dak.

Richting van dak en dakhelling bepaalt opbrengst 

Zonnepanelen kunt u het beste naar de zon richten. In onderstaande tabel kunt u zien hoeveel effect het heeft. Zorg dat u altijd in het rode gebied zit.

Aantal zonne-uren in Nederland 

Uit nevenstaande tabel komt ook duidelijk naar voren dat de opbrengsten verschillend zijn in de verschillende maanden.

Zonnepanelen: hoeveel ruimte op het dak

Een zonnepaneel heeft een oppervlakte van ca 1,7 m2. Reken bij een plat dak op 3 m2 per zonnepaneel. Zonnepanelen staan op een plat dak schuin rechtop. Daar is extra ruimte nodig om te voorkomen dat de zonnepanelen schaduw op elkaar werpen. Hoogstraten Groep Almelo bekijkt de beschikbare ruimte en laat dat meewegen in de keuze voor het beste soort zonnepaneel.

Schaduw op zonnepanelen?

Schaduw op uw zonnepanelen heeft een zeer slechte invloed op de opbrengst van uw panelen.
Schaduw op zonnepanelen kun je krijgen van:

  • Huizen,gebouwen,schoorsteen
  • dakkapellen,vlaggen,antennes
  • bomen,overhangende takken
  • dakrand of naastgelegen zonnepanelen
  • vuil of bladeren


Hoogstraten Groep Almelo kijkt naar de omgeving van uw huis, wijst op eventuele schaduw en bepaalt de beste plaats voor installatie van zonnepanelen op uw dak. Wij adviseren eens per jaar de panelen met schoon water te reinigen.


Beste rendement zonnepanelen

Het beste rendement kunt u behalen met panelen geplaatst door ervaren monteurs/installateurs. Zorg er ook voor dat u geen schaduwplekken gebruikt. Het rendement op zonnepanelen is vele malen hoger dan de rente op uw spaarrekening.

Zonnepanelen plaatsen: de meterkast

Het plaatsen van zonnepanelen heeft vaak gevolgen voor uw meterkast. De zonnepanelen voegen vermogen toe aan uw elektriciteitsnetwerk. In de meterkast wordt een extra ‘groep’ geïnstalleerd.
Dit is vastgelegd in wettelijke richtlijnen.

Welke meter voor zonnepanelen? Salderen?

De plaatsing van zonnepanelen moet altijd gemeld worden bij de netbeheerder en de energieleverancier. Het voorschot moet worden aangepast en de meter vervangen voor een slimme meter. Er wordt dan bijgehouden:
1. het verbruik
2. de teruglevering.
Aan het eind van elk kalenderjaar wordt 1 en 2 gesaldeerd.
Het is verstandig om niet meer panelen te plaatsen dan uw huidige verbruik. Doordat het teruglever-tarief lager is dan het verbruikstarief zal uw investering terugverdientijd vele malen langer zijn.

Zonnepanelen: hoeveel wil je terugleveren?

Het volledige verbruik terugleveren of een gedeelte daarvan. Komt het nu niet uit om de volledige installatie te betalen dan kan er ook gekozen worden voor levering in twee keer. Er komen wel verschillende omvormers te hangen. Elke omvormer is geschikt voor het aantal panelen wat op dat moment geplaatst wordt.