Heeft u een STORING?

DIRECT CONTACT!

Tel: 0546 473673

Van Weerden Poelmanweg 5b, Almelo

CV-KETELS

De beste kwaliteit voor de scherpste prijs

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZORG EN COMFORT

Wij maken uw huis toekomst bestendig

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

TOTAAL INSTALLATEUR

Uw partner voor al uw installatie werk

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

ZONNEPANELEN

Voor elk budget een oplossing

BEKIJK PAGINA OFFERTE AANVRAGEN

Zorg- en Comfort installateur

Sinds kort zijn wij Uneto-VNI erkend Zorg- en Comfortinstallateur. Dit houdt in dat wij diverse cursussen hebben gevolgd gericht op zorg en comfort. Wij kunnen met behulp van onze kennis, u een advies uitbrengen ten aanzien van het levensloopbestendig maken van uw woning. U wilt toch ook graag zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen? Wij hebben een Zorgconsulente in dienst met een medisch achtergrond, zij komt bij u thuis en neemt met u de situatie op en maakt vervolgens een woningscan voor u. Deze is geheel vrijblijvend en kosteloos voor u maar geeft u wel een duidelijk inzicht van alle mogelijkheden voor u en uw woonhuis. Zaken die voor u nog niet aan de orde zijn maar mogelijk in de toekomst wel heeft u dan tevens volledig in beeld.

Het levensloopgeschikt maken van een woning is vooral van belang voor de nu nog vitale 50+- en 60+ers, die in hun woning willen en kunnen blijven wonen als ze straks ouder en wat minder vitaal zijn. Veelal zal iemand met behoefte aan zorgmiddelen daar samen met een partner wonen en moet de woning dus ook voor daarvoor geschikt zijn. Bij het (ver)bouwen zullen keuzes gemaakt moeten worden: een deel van de voorzieningen in de woning is ook in de huidige levensfase voor de bewoners interessant (comfort, veiligheid, luxe). Een ander deel is pas in een latere levensfase relevant, de installatie moet daar dan eenvoudig voor aangepast kunnen worden. Een deel van die aanpassingen kan beter direct doorgevoerd worden: een stopcontact pas later verplaatsen is bijvoorbeeld niet handig.

De ministeries van VWS en VROM willen dat er de komende jaren enkele honderdduizenden levensloopgeschikte woningen bijkomen, voor een deel door het aanpassen van bestaande woningen - door woningcoörporaties, maar ook door particuliere eigenaren. Het aantal mensen dat een dergelijke woning nodig heeft groeit snel (UNETO-VNI):
- het aantal 65-plussers: in 1990 waren het er 1,9 miljoen (13%), in 2009 al 2,5 miljoen (15%) en in 2035 bijna 4,4 miljoen (25%);
- van alle 65-plussers heeft ongeveer 20% lichamelijke beperkingen, en van alle 75-plussers 50%.

Misschien nog wel belangrijker is dat steeds meer ouderen liever zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. En dat is goed mogelijk: met de juiste aanpassingen, de juiste apparatuur en met (beperkte) zorg aan huis. De kern van levensloopgeschiktheid is aanpasbaar (ver)bouwen: de woning moet ook in latere levensfasen geschikt zijn of geschikt gemaakt kunnen worden voor de huidige bewoners. Bijvoorbeeld als de bewoner moeite heeft om te gaan staan, niet meer zo goed ter been is en (ook) binnenshuis een rollator nodig heeft. Andere beperkingen kunnen zijn: moeilijker hoog kunnen reiken, minder kracht in armen en/of handen hebben, minder goed kunnen zien, onzekerder worden in de bewegingen en de fijne motoriek (lastig om kleine knopjes te bedienen) en minder energie en uithoudingsvermogen hebben.

De Woningscan

Voor alle belemmeringen waar u nu of in de toekomst tegenaan loopt kunnen wij een oplossing met u zoeken. Onze consulente komt bij u langs voor een eerste gesprek in een vertrouwde omgeving. Samen kunnen we enkele voorbeelden bekijken en testen. Na het eerste gesprek kunnen we een vervolgafspraak maken voor de uitleg bij de woningscan bij u thuis. Onder het motto "niets moet" en "alles mag" kijkt u naar de mogelijkheden in de woningscan en bepaald u of u gebruik wilt maken van de opties. Kiest u ervoor om nog even rustig na te denken over wat u gaat beslissen dan respecteren wij dat.

Wilt u graag een woningscan met alle mogelijkheden geschikt voor uw situatie, neemt u dan contact op voor een afspraak met onze consulente.